


Elkészítés:
1.
Egy tálba szórjuk bele a lisztet, majd melegítsük fel tűzön,
vagy akár mikrohullámú sütőben a 200 ml vizünket, és öntsük össze, majd gyúrjuk
2-3 percig. (Akkor van kész, ha szépen összeállt az egész.)
2.
A dango tésztát kisebb darabokra tépjük, majd előmelegített
gőzölőbe rakjuk, és 15 percig gőzöljük (lehet bambusz vagy fém gőzölő is, ebben
az esetben várjuk meg, amíg forrni kezd a víz alatta).
3.
A kész dango tésztákat jól gyúrjuk egybe, és tépkedjünk ki
belőle lehetőleg azonos méretű kisebb darabokat. Ezeket formáljuk gömb alakra.
(Ne várjuk meg, amíg teljesen kihűl, még melegen gyúrjuk meg.)
4.
Víz alatt mossunk át pár hegyes végű hurkapálcát, majd ezekre
húzzuk fel a dango golyókat. Helyezzük a kész dango pálcákat egy tálra.
5.
Most jöhet a szósz: az alapanyagokat öntsük bele egy kisebb
lábasba, és közepes lángon forraljuk fel. A szószt folyamatosan kevergessük, és
mikor érezzük, hogy szirupos, elkészült.
6.
A szószunkat ezután öntsük rá a dango pálcákra, és
tálaljuk.
Szia!
VálaszTörlésVégre találtam egy receptet amit még én is megértek, és még jól is néz ki! Viszont ott elakadtam, hogy ha egy pálcára teszek 4 golyócskát akkor ez alapján a recept alapján hány pálcát tudok kb elkészíteni? A receptet pedig nagyon köszönöm! :)
És miből van a sósz???
VálaszTörlésJó kis recept, nem csak lopták valahonnan de még a hozzávalókat sem írja le rendesen. A Mitarashi szósz a következőkből van: cukor, szójaszósz és kis burgonya keményítő. Ezt kell kevergetve melegíteni alacsony lángon addig míg egy szirupot nem kapsz.
TörlésOhh.. Így már értem. Nagyon köstönöm!
VálaszTörlésGőzölő nélkül is meg lehet csinalni?
VálaszTörlésMennyi liszt kell hozzá? Mert én csak a vizet látom 200ml víz és a liszt? Köszönöm szépen
VálaszTörlésItt a recept hiánytalanul olvasható
VálaszTörléshttps://www.nosalty.hu/recept/mitarashi-dango