

Hozzávalók / 2 adag
§
Só
§
pirított szezámmag
§
kamaboko (félhold
alakú halpogácsa)
§
zöldhagyma
§
Bunashimeji gomba
§
mitsuba (japán vadpetrezselyem, íze a zellerre emlékeztet,
helyettesíthető petrezselyemmel)
Elkészítés:
1.
Megfőzzük
a tésztát és szétporciózzuk két mélyebb tálba.
2.
Elkészítjük
a dashit, hozzáadjuk a mirint, szójaszószt, sót.
3.
A
Shiitake gombák kalapját középen x alakban bemetsszük. Pár perc alatt a többi
gombával a dashiban megfőzzük.
4.
A
tésztára kanalazzuk a levest és a személyenként egy-egy csipet szárított
wakamét, apróra vágott zöldhagymát, egy-két szelet kamabokot, mitsubát (de akár
félbe vágott főtt tojást, tempurát) teszünk. ^3^
5.
www.nosalty.hu/recept/udon-teszta-hazilag-keszitve
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése