2015. március 31., kedd

Udon készítése


Hozzávalók / 2 adag


§                                 2 csomag udon tészta
§                                 600 ml dashi
§                                 2 ek mirin
§                                 60 ml szójaszósz (ízlés szerint)
§                                
§                                 szárított wakame
§                                 pirított szezámmag
§                                 kamaboko (félhold alakú halpogácsa)
§                                 zöldhagyma
§                                 Shiitake gomba
§                                 Bunashimeji gomba
§                                 mitsuba (japán vadpetrezselyem, íze a zellerre emlékeztet, helyettesíthető petrezselyemmel)

Elkészítés:

1.                              Megfőzzük a tésztát és szétporciózzuk két mélyebb tálba.
2.                              Elkészítjük a dashit, hozzáadjuk a mirint, szójaszószt, sót.
3.                              A Shiitake gombák kalapját középen x alakban bemetsszük. Pár perc alatt a többi gombával a dashiban megfőzzük.
4.                              A tésztára kanalazzuk a levest és a személyenként egy-egy csipet szárított wakamét, apróra vágott zöldhagymát, egy-két szelet kamabokot, mitsubát (de akár félbe vágott főtt tojást, tempurát) teszünk. ^3^

5.                               
www.nosalty.hu/recept/udon-teszta-hazilag-keszitve

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése