2015. március 31., kedd

Eredeti Hokkaido kalács Gabystól recept:

Elkészítés:

1.                              A kalács hozzávalóit a kakaó kivételével beletesszük a kenyérsütőgépbe, és kelesztő/dagasztó programra állítjuk.
2.                              Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk. 4 egyforma gombócra vágjuk (aki kézzel dagasztja össze, kellemes, lágy, nem ragadós tésztát kell kapnia).
3.                              Egy tálba 1-1 gombócot a kakaóval és kevés meleg víz hozzáadásával átgyúrjuk úgy, hogy az eredeti tésztaállagot kapjuk. (Kb.1,5-1.5, ek kakaó gombóconként.)
4.                              30 percet letakarva hagyjuk kelni.
5.                              Kelés után a gombócokat ismét elvágjuk. 8 db lesz (4 kakaós - 4 sima).
6.                              1 fehér 1 kakaósat egyenként kb. 50 cm hosszúra és 2 mm vékonyra kinyújtunk.   
7.                              Rátesszük a fehérre a kakaósat, feltekerjük, mint a bejglit (a tekerésnél a tészta végét az egyik kezemmel lefogtam, göngyölítésnél húztam a tésztát, nem engedtem összeugrani).
8.                              Sütőpapírral kibélelt kenyérsütőformába tesszük. 4 db buktaformánk lesz.
9.                              Lekenjük tojássárgájával, újabb 20 percig letakarva kelesztjük.
10.                          Előmelegített sütőbe tesszük, ha már szép pirosas barna színe van (kb. 30 perc), a meleg cukros tejjel lekenjük, és teljes sülésig (kb. +10 perc) visszatesszük a sütőbe.

§                                 sütési hőfok: 200°C

www.nosalty.hu/recept/eredeti-hokkaido-kalacs-gabystol

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése