Elkészítés:
1.
A kalács hozzávalóit a kakaó kivételével beletesszük a
kenyérsütőgépbe, és kelesztő/dagasztó programra állítjuk.
2.
Ha megkelt, lisztezett deszkára
borítjuk, átgyúrjuk. 4 egyforma gombócra vágjuk (aki kézzel dagasztja
össze, kellemes, lágy, nem ragadós tésztát kell kapnia).
3.
Egy tálba 1-1 gombócot a kakaóval és kevés meleg víz
hozzáadásával átgyúrjuk úgy, hogy az eredeti tésztaállagot kapjuk.
(Kb.1,5-1.5, ek kakaó gombóconként.)
4.
30 percet letakarva hagyjuk kelni.
5.
Kelés után a gombócokat ismét elvágjuk. 8 db lesz (4 kakaós
- 4 sima).
6.
1 fehér 1 kakaósat egyenként kb. 50 cm hosszúra és 2
mm vékonyra kinyújtunk.
7.
Rátesszük a fehérre a kakaósat, feltekerjük, mint a bejglit (a
tekerésnél a tészta végét az egyik kezemmel lefogtam, göngyölítésnél húztam a
tésztát, nem engedtem összeugrani).
8.
Sütőpapírral kibélelt kenyérsütőformába tesszük. 4
db buktaformánk lesz.
9.
Lekenjük tojássárgájával, újabb 20
percig letakarva kelesztjük.
10.
Előmelegített sütőbe tesszük, ha már szép pirosas barna színe
van (kb. 30 perc), a meleg cukros tejjel lekenjük, és teljes sülésig (kb. +10
perc) visszatesszük a sütőbe.
§
sütési hőfok: 200°C
www.nosalty.hu/recept/eredeti-hokkaido-kalacs-gabystol

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése