Hozzávalók:
250g
rizsliszt
4
csepp ételfesték
2
dl víz
5
ek kristálycukor
keményítő
Elkészítés:
Csomómentesre
keverjük a hozzávalókat (a keményítő kivételével).
Sütőpapíros
formába (26×16 cm) öntjük. Lefedjük alufóliával.
200
°C-ra előmelegített sütőben 1 órán át sütjük.
A
sütőből kivéve további 1 órán át rajta hagyjuk az alufóliát.
Keményítővel
szórt felületre borítjuk (óvatosan, különben a keményítő nagyja rajtunk landol
– természetesen saját tapasztalat :D), keményítőbe mártott késsel háromszögekre
vágjuk és minden oldalát megforgatjuk a keményítőben.
Figyelem a mochi evés veszélyes, Japánban több halálozás is történik Mochi fogyasztás miatt, olvassatok ennek utána, mivel a mochi-t nagyon nehéz megrágni és foszlik/esik szét, kis darabokra vágjátok és egyedül semmiképp se állatok neki az elfogyasztásának!!!!
VálaszTörlésFigyelem a mochi evés veszélyes, Japánban több halálozás is történik Mochi fogyasztás miatt, olvassatok ennek utána, mivel a mochi-t nagyon nehéz megrágni és foszlik/esik szét, kis darabokra vágjátok és egyedül semmiképp se állatok neki az elfogyasztásának!!!!
VálaszTörlés