2015. március 31., kedd

Mochi készítése:

Képtalálat a következőre: „mochi”

Hozzávalók:
165 ml kókusztej
250g rizsliszt
4 csepp ételfesték
2 dl víz
5 ek kristálycukor
keményítő

Elkészítés:
Csomómentesre keverjük a hozzávalókat (a keményítő kivételével).
Sütőpapíros formába (26×16 cm) öntjük. Lefedjük alufóliával.
200 °C-ra előmelegített sütőben 1 órán át sütjük.
A sütőből kivéve további 1 órán át rajta hagyjuk az alufóliát.

Keményítővel szórt felületre borítjuk (óvatosan, különben a keményítő nagyja rajtunk landol – természetesen saját tapasztalat :D), keményítőbe mártott késsel háromszögekre vágjuk és minden oldalát megforgatjuk a keményítőben.

2 megjegyzés:

  1. Figyelem a mochi evés veszélyes, Japánban több halálozás is történik Mochi fogyasztás miatt, olvassatok ennek utána, mivel a mochi-t nagyon nehéz megrágni és foszlik/esik szét, kis darabokra vágjátok és egyedül semmiképp se állatok neki az elfogyasztásának!!!!

    VálaszTörlés
  2. Figyelem a mochi evés veszélyes, Japánban több halálozás is történik Mochi fogyasztás miatt, olvassatok ennek utána, mivel a mochi-t nagyon nehéz megrágni és foszlik/esik szét, kis darabokra vágjátok és egyedül semmiképp se állatok neki az elfogyasztásának!!!!

    VálaszTörlés