2015. március 31., kedd

Onigiri készítése ^3^


Hozzávalók:
o                                1 csésze rizs (250 ml, ~135 gr)
o                                40 g füstölt lazacfilé
o                                40 g csirkemell sonka
o                               



Elkészítés:
01. A rizst bő hideg vízzel mossuk tisztára. Akkor jó, ha a víz már nem fehéredik el. 

02. Öntsük egy szűrőbe a rizsszemeket és hagyjuk száradni úgy 15-20 percig. Ettől lesz nagyon szép fehér.

03. Ha megszáradt, öntsük egy vastagabb aljú edénybe a rizst (fontos, hogy az edénynek legyen teteje), ügyelve arra, hogy csakis egészséges szemek kerüljenek bele.

04. Öntsük fel 1,5 csésze vízzel és tegyük az edényt tetővel együtt a tűzhely legmagasabb fokozatára.

05. Ha a gőz emelgeti az edény tetejét, akkor vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk magában állni 20 percig. Nagyon-nagyon fontos, hogy ez idő alatt az edény tetejét ne vegyük le. 20 perc elteltével nézzük meg, hogy az összes víz felszívódott-e, s hogy a rizs puha-e. (Ha esetleg nem, kis lángra tegyük vissza, amíg az összes víz el nem párolog).

06. A rizst osszuk négy egyenlő részre.

07. Mindegyik adag rizshez jár 10 g csirkemell sonka és 10 g lazac. Ezeket apró pici falatokra vagdossuk és belekeverjük a rizsbe. Vizes, sós kézzel egy háromszöget formálunk belőle.

08. Ha kész, folytassuk a maradék adag rizzsel és hússal.

09. Díszíthetjük feketeszezánmal, egyéb fűszerekkel. 

10. Ha nem esszük meg mindet azonnal, akkor fóliázzuk be a gombócokat és tegyük a hűtőbe. 1-2 napig eláll. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése