Hozzávalók / 2 adag
§
4 db tojás
§
1 dl dashi
§
1 evőkanál étkezési
keményítő
§
2 ek szójaszósz
§
1 teáskanál cukor
§
só ízlés szerint
§
2 ek napraforgó olaj
§
10 dkg surimi (3-4 darab)
Elkészítés:
1.
A tojásokat üssük fel, és villával (vagy pálcikával) keverjük
össze. Ne verjük fel!
2.
Az olajon és a surimin kívül minden hozzávalót keverjünk a
tojáshoz.
3.
Vágjuk fel vékony csíkokra a surimit.
4.
Ecsettel olajozzuk be egy serpenyő alját, és forrósítsuk fel.
5.
A forró serpenyőbe öntsünk egy kevés tojást.
6.
Amikor félig átsült, az egyik szélére rakjunk 1-2 csík surimit,
és falapát vagy pálcikák segítségével tekerjük fel, amilyen szorosan csak
tudjuk. Hagyjuk a serpenyő szélén.
7.
Ismét olajozzuk be a serpenyő alját, és öntsünk bele egy kevés
tojást.
8.
Amikor ez is átsült, az előzőleg feltekert omlettel együtt
tekerjük fel.
9.
Ezt addig folytassuk, amíg elfogy az alapanyag (vagy amíg elég
vastagnak nem érezzük az omlettet.)
10.
Csúsztassuk át egy tányérra, ha kicsit kihűlt, kb. kétujjnyi
szeletekre vágjuk fel.
§
költség: 700 Ft
www.nosalty.hu/recept/surimis-tamagoyaki


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése