2015. március 31., kedd

Surimis tamagoyaki recept

Hozzávalók / 2 adag


§                                 4 db tojás
§                                 1 dl dashi
§                                 1 evőkanál étkezési keményítő
§                                 2 ek szójaszósz
§                                 1 teáskanál cukor
§                                  ízlés szerint
§                                 2 ek napraforgó olaj
§                                 10 dkg surimi (3-4 darab)

 

Elkészítés:

1.                              A tojásokat üssük fel, és villával (vagy pálcikával) keverjük össze. Ne verjük fel!
2.                              Az olajon és a surimin kívül minden hozzávalót keverjünk a tojáshoz.
3.                              Vágjuk fel vékony csíkokra a surimit.
4.                              Ecsettel olajozzuk be egy serpenyő alját, és forrósítsuk fel.
5.                              A forró serpenyőbe öntsünk egy kevés tojást.
6.                              Amikor félig átsült, az egyik szélére rakjunk 1-2 csík surimit, és falapát vagy pálcikák segítségével tekerjük fel, amilyen szorosan csak tudjuk. Hagyjuk a serpenyő szélén.
7.                              Ismét olajozzuk be a serpenyő alját, és öntsünk bele egy kevés tojást.
8.                              Amikor ez is átsült, az előzőleg feltekert omlettel együtt tekerjük fel.
9.                              Ezt addig folytassuk, amíg elfogy az alapanyag (vagy amíg elég vastagnak nem érezzük az omlettet.)
10.                          Csúsztassuk át egy tányérra, ha kicsit kihűlt, kb. kétujjnyi szeletekre vágjuk fel.
§                                 költség: 700 Ft



www.nosalty.hu/recept/surimis-tamagoyaki

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése