


Hozzávalók a tésztához
400 g liszt
250 g Rama
125 g porcukor
1 tojás
Hozzávalók a díszítéshez
kókuszreszelék
reszelt fehér csokoládé
reszelt étcsokoládé
apróra vágott pörkölt mogyoró vagy dió
színes tortadara
Elkészítés:
01. A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, aztán ha megvan, hozzáöntjük a tojást, meg a porcukrot, összegyúrjuk tésztává.
02. Ezután gilisztákat csinálunk belőle (10-12 cm-es ropikat), amit kisütünk. Félretesszük, hogy kihűljenek.
03. Ha kész, tortabevonó étcsokoládét olvasztunk zacskójában. Kivágjuk a zacskó tetejét, és belemártjuk a pálcát. (Én addig nyomtam össze a zacskót, míg teljesen el nem lepte a ropit, csak egy kis fogó részt hagytam neki, kicsit lecsurgattam a zacskóba vissza, majd rászórtam a kókuszt, diót, mogyorót, csokit, tortadarát.)
04. Ezután csinálunk támasztékot. Egy tálcát nekitámasztunk valaminek (falnak, gyümölcskosárnak, bárminek), az aljához pedig rakunk még egy tálcát, hogy L alakot kapjunk (oldalról nézve). Erre helyezzük a kész ropikat úgy, hogy a mártott része legyen alul, a fogó része felül, és hagyjuk dermedni.
400 g liszt
250 g Rama
125 g porcukor
1 tojás
Hozzávalók a díszítéshez
kókuszreszelék
reszelt fehér csokoládé
reszelt étcsokoládé
apróra vágott pörkölt mogyoró vagy dió
színes tortadara
Elkészítés:
01. A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, aztán ha megvan, hozzáöntjük a tojást, meg a porcukrot, összegyúrjuk tésztává.
02. Ezután gilisztákat csinálunk belőle (10-12 cm-es ropikat), amit kisütünk. Félretesszük, hogy kihűljenek.
03. Ha kész, tortabevonó étcsokoládét olvasztunk zacskójában. Kivágjuk a zacskó tetejét, és belemártjuk a pálcát. (Én addig nyomtam össze a zacskót, míg teljesen el nem lepte a ropit, csak egy kis fogó részt hagytam neki, kicsit lecsurgattam a zacskóba vissza, majd rászórtam a kókuszt, diót, mogyorót, csokit, tortadarát.)
04. Ezután csinálunk támasztékot. Egy tálcát nekitámasztunk valaminek (falnak, gyümölcskosárnak, bárminek), az aljához pedig rakunk még egy tálcát, hogy L alakot kapjunk (oldalról nézve). Erre helyezzük a kész ropikat úgy, hogy a mártott része legyen alul, a fogó része felül, és hagyjuk dermedni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése