2015. március 31., kedd

Ramen készítése :))

Hozzávalók: / 3 adag


§                                 2 ek szezámolaj
§                                 2 gerezd fokhagyma
§                                 1 tk gyömbér (reszelt)
§                                 30 g shiitake gomba (szárított)
§                                 0.25 db csirkemell filé
§                                 1 l alaplé (a gomba vize és 2 erőleveskocka)
§                                 4 ek szójaszósz
§                                 1 teáskanál cukor
§                                  ízlés szerint
§                                 20 dkg tészta (soba tészta vagy smack instant tészta)
§                                 2 db újhagyma
§                                 2 db tojás

Elkészítés:

1.                              A gombákat 1 l langyos vízben áztassukpuhulásig (kb. 1 órán át), a vizet tartsuk meg, ez lesz az alaplevünk.
2.                              Lábasban alacsony lángon melegítsük fel a szezámolajat. Adjuk hozzá a lereszelt fokhagymagerezdeket és a gyömbért. Kevergetve pároljuk 4-5 percen keresztül.
3.                              Az alaplevünket (amiben a gomba ázott) szűrjük át, majd öntsük a lábasba és adjuk hozzá a 2 leveskockánkat. A kockákat gondosan keverjük el. Ha nagyon erősnek érezzük, higítsuk fel még egy kevés vízzel.
4.                              A gombákat vágjuk fel csíkokra, a csirkemellet pedig kisebb darabokra, és adjuk a leveshez. Forraljuk fel és főzzük. (Ha nagyon zavart és habos lenne a levesünk teteje, távolítsuk el kanállal a habot.)
5.                              Egy másik edényben forraljunk vizet, tegyük bele a tésztánkat, 2 percig főzzük, majd szűrjük le és hidegvízzel öblitsük át. Tegyük félre. A 2 tojást tegyük forrásban lévő vízbe és 7 percig hagyjuk benne, vágjuk félbe, és tegyük félre ezt is.
6.                              A levesünkhöz adjuk hozzá a szójaszószt és a cukrot (kóstoljuk meg és ha nagyon erősnek éreznénk a szójaszószt, még egy pici cukrot adjunk hozzá).
7.                              A tésztát tegyük tálba, és merjünk rá a levesünkből. Tálaljuk felkarikázott újhagymával megszórva, és egy fél főtt tojással díszítve.

§                                 költség: 1500 Ft
www.nosalty.hu/recept/ramen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése