Hozzávalók: / 3 adag
§
2 ek szezámolaj
§
2 gerezd fokhagyma
§
1 tk gyömbér (reszelt)
§
30 g shiitake gomba (szárított)
§
0.25 db csirkemell filé
§
1 l alaplé (a gomba vize és 2 erőleveskocka)
§
4 ek szójaszósz
§
1 teáskanál cukor
§
só ízlés szerint
§
20 dkg tészta (soba tészta vagy smack instant
tészta)
§
2 db újhagyma
§
2 db tojás
Elkészítés:
1.
A gombákat 1 l langyos vízben áztassukpuhulásig (kb. 1 órán át), a vizet tartsuk meg,
ez lesz az alaplevünk.
2.
Lábasban alacsony lángon melegítsük fel a szezámolajat. Adjuk
hozzá a lereszelt fokhagymagerezdeket és a gyömbért. Kevergetve pároljuk 4-5
percen keresztül.
3.
Az alaplevünket (amiben a gomba ázott) szűrjük át, majd öntsük a
lábasba és adjuk hozzá a 2 leveskockánkat. A kockákat gondosan keverjük el. Ha
nagyon erősnek érezzük, higítsuk fel még egy kevés vízzel.
4.
A gombákat vágjuk fel csíkokra, a csirkemellet pedig kisebb
darabokra, és adjuk a leveshez. Forraljuk fel és főzzük. (Ha nagyon zavart és
habos lenne a levesünk teteje, távolítsuk el kanállal a habot.)
5.
Egy másik edényben forraljunk vizet, tegyük bele a tésztánkat, 2
percig főzzük, majd szűrjük le és hidegvízzel öblitsük át. Tegyük félre. A 2
tojást tegyük forrásban lévő vízbe és 7 percig hagyjuk benne, vágjuk félbe, és
tegyük félre ezt is.
6.
A levesünkhöz adjuk hozzá a szójaszószt és a cukrot (kóstoljuk
meg és ha nagyon erősnek éreznénk a szójaszószt, még egy pici cukrot adjunk
hozzá).
7.
A tésztát tegyük tálba, és merjünk rá a levesünkből. Tálaljuk
felkarikázott újhagymával megszórva, és egy fél főtt tojással díszítve.
§
költség: 1500 Ft
www.nosalty.hu/recept/ramen


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése